Sigurnost

Zaštita povjerljivosti podataka

Profesionalni digitalni sigurnosni SSL (Secure Socket Layer) certifikat renomirane tvrtke Comodo potvrđuje da iza ove web-stranice i web-trgovine stoji tvrtka Sistemske konstelacije d.o.o. te domena systemicon.eu. Comodo je jedna od vodećih tvrtki u pružanju sigurnosnih rješenja za web-stranice, a njihovi certifikati su podržani u svim najpoznatijim web-preglednicima.

Spomenuti profesionalni digitalni sigurnosni certifikat služi za zaštitu vaših osobnih podataka. On kriptira i kanalizira vaše osobne podatke koje unosite u formulare web-stranice i čini ih dostupnima isključivo nama kao vlasniku web-stranice, a štiti ih od neautoriziranog pristupa trećih osoba ili hakera.

Slijedom navedenog, svi osobni podaci koje unosite u formulare web-stranice kriptirani su, zaštićeni i dostupni isključivo nama kao krajnjem autoriziranom primatelju, osim vaših kartičnih i platnih podataka.

Za zaštitu vaših kartičnih i platnih podataka ( te ujedno online prihvat kartičnog plaćanja) koristimo CorvusPay internet payment gateway sustav tvrtke Corvus Info d.o.o. Izjava o sigurnosti online plaćanja dostupna je u nastavku.

Izjava o sigurnosti online plaćanja

 

Pri plaćanju na našoj web-trgovini koristite CorvusPay – napredni sustav za siguran prihvat platnih kartica putem interneta.

CorvusPay osigurava potpunu tajnost vaših kartičnih podataka već od trenutka kada ih upišete u CorvusPay platni formular. Platni podaci prosljeđuju se šifrirano od vašeg web-preglednika do banke koja je izdala vašu karticu. Naša web-trgovina nikada ne dolazi u kontakt s cjelovitim podacima o vašoj platnoj kartici. Također, podaci su nedostupni čak i djelatnicima CorvusPay sustava. Izolirana jezgra samostalno prenosi i upravlja osjetljivim podacima, čuvajući ih pri tom potpuno sigurnima.

Formular za upis platnih podataka osiguran je SSL transportnom šifrom najveće pouzdanosti. Svi skladišteni podaci dodatno su zaštićeni šifriranjem, korištenjem kriptografskog uređaja certificiranog prema FIPS 140-2 Level 3 standardu. CorvusPay zadovoljava sve zahtjeve vezane uz sigurnost online plaćanja propisane od strane vodećih kartičnih brandova, odnosno posluje sukladno normi – PCI DSS Level 1 – najviši sigurnosni standard industrije platnih kartica. Pri plaćanju karticama uvrštenim u 3-D Secure program vaša banka uz valjanost same kartice dodatno potvrđuje i vaš identitet pomoću tokena ili lozinke.

Corvus Info sve prikupljene informacije smatra bankovnom tajnom i tretira ih u skladu s tim. Informacije se koriste isključivo u svrhe za koje su namijenjene. Vaši osjetljivi podaci u potpunosti su sigurni, a njihova privatnost zajamčena je najmodernijim zaštitnim mehanizmima. Prikupljaju se samo podaci nužni za obavljanje posla sukladno propisanim zahtjevnim procedurama za online plaćanje.

Sigurnosne kontrole i operativne procedure primijenjene na našu infrastrukturu osiguravaju trenutnu pouzdanost CorvusPay sustava. Uz to održavanjem stroge kontrole pristupa, redovitim praćenjem sigurnosti i dubinskim provjerama za sprječavanje ranjivosti mreže te planskim provođenjem odredbi o informacijskoj sigurnosti trajno održavaju i unaprjeđuju stupanj sigurnosti sustava zaštitom vaših kartičnih podataka.

Sve kartične sheme čije kartice prihvaćamo u našoj web-trgovini imaju i vlastite načine zaštite od zlouporabe vas kao korisnika kartica te nas kao prodajnog mjesta. To su programi: MasterCard SecureCode™, Verified by Visa, American Express – Jamstvo sigurne online kupnje i Diners sigurna kupnja.

Navedeni programi zastupljenih kartičnih shema garancija su zaštite vaših platnih podataka i sigurnosti kartičnog plaćanja te su dostupni za sve potrebne informacije.
 

Izjava o povjerljivosti podataka

Ova izjava o povjerljivosti je dio Općih uvjeta korištenja i poslovanja Sistemske konstelacije d.o.o. Ova izjava o povjerljivosti podataka odnosi se na povjerljivost osobnih podataka koji se nalaze na web-stranici systemicon.eu i koji su korištenjem te stranice prikupljeni i pohranjeni u bazama podataka Sistemske konstelacije d.o.o.

Sistemske konstelacije d.o.o. kao pružatelj usluga web-stranice systemicon.eu pridržavaju se zakonskih propisa s ciljem zaštite privatnosti svojih korisnika.

Pristupanjem ili uporabom web-stranice systemicon.eu, Korisnik potvrđuje da je pročitao, razumio i da se slaže sa svim uvjetima povjerljivosti podataka i načinima uporabe systemicon.eu web-stranice.

Korisnik koji ima bilo kakva pitanja u vezi povjerljivosti podataka može poslati e-mail poruku na adresu systemicon@systemicon.eu.

U slučaju da se Korisnik ne slaže s ovom Izjavom o povjerljivosti, upućujemo Korisnika da napusti te ne pristupa i ne koristi web-stranicu systemicon.eu.

Ovu Izjavu o povjerljivosti, Sistemske konstelacije d.o.o. mogu izmijeniti u bilo kojem trenutku objavljivanjem izmijenjenog teksta Izjave o povjerljivosti na systemicon.eu web-stranici. Izmjene izjave o povjerljivosti podataka stupaju na snagu odmah nakon objave na web-stranici systemicon.eu.

Svaki Korisnik je odgovoran i dužan periodično pregledati ovu stranicu i proučiti bilo kakve promjene u Izjavi o povjerljivosti. Nastavak uporabe ove web-stranice od strane Korisnika nakon stupanja na snagu takvih izmjena podrazumijeva da Korisnik potvrđuje i prihvaća sve uvjete tako izmijenjene Izjave o povjerljivosti.

Sistemske konstelacije d.o.o. prikupljaju i obrađuju osobne podatke kako bi se provela sigurna provjera autentičnosti Korisnika koji pristupa systemicon.eu web-stranici. Kada se korisnik uključi u određene aktivnosti na systemicon.eu web-stranici (kao što su otvaranje korisničkog računa, naručivanje usluga ili proizvoda, ispunjavanje prijavnih formulara, objavljivanje komentara, slanje povratnih informacija i sl.) Sistemske konstelacije d.o.o. će od Korisnika zatražiti pružanje određenih informacija o sebi kao što su ime i prezime, tvrtka, adresa, e-mail adresa, telefonski broj, datum rođenja, rod, OIB. To su podaci koji se prikupljaju i obrađuju.

Svi osobni podaci obrađeni na web-stranici systemicon.eu automatski se brišu 6 (šest) mjeseci nakon što Korisnik prestane biti registrirani Klijent/Sudionik/Kupac web-stranice systemicon.eu.

Prikupljeni podaci su u elektroničkom obliku i zaštićeni SSL certifikatom koji kriptira podatke te tako osigurava da se komunikacija između računala Korisnika i Sistemske konstelacije d.o.o. odvija sigurnim protokolom.

Uključivanje u identifikacijske aktivnosti te davanje osobnih podataka su odluke Korisnika. Ako Korisnik ne pruži te obavezne informacije za određenu aktivnost koja ih zahtijeva, neće mu biti dopušteno uključivanje jer bez tih podataka aktivnost ne može biti tehnički provediva.

Osobne podatke će Sistemske konstelacije d.o.o. koristiti za slanje administrativnih poruka i newslettera te analizu podataka. Sistemske konstelacije d.o.o. neće nikad ni pod kojim uvjetima dijeliti osobne podatke korisnika s drugim stranama, osim u slučajevima i situacijama kada pozitivni propisi to zahtijevaju i to: za isporuku e-mail newslettera – pružateljima usluga distribucije e-maila te za isporuku zemaljskih pošiljki – pružateljima usluga distribucije robe.

Elektronička potvrda o prihvatu Općih uvjeta poslovanja, odnosno ove Izjave o povjerljivosti, podrazumijeva da je Korisnik dao privolu za prikupljanje, obradu i podjelu osobnih podataka Krajnjeg korisnika.

Korisnik ima mogućnost pristupa i promjene osobnih podataka koje pruži Sistemske konstelacije d.o.o. Korisnik može promijeniti bilo koji od svojih osobnih podataka slanjem e-maila na systemicon@systemicon.eu. U tom e-mailu, Korisnik treba navesti svoje ime i prezime, adresu i e-mail adresu te koje informacije želi nadopuniti/promijeniti.

Kao preduvjet kupnje proizvoda i usluga na web-stranici systemicon.eu, Sistemske konstelacije d.o.o. traže privolu Korisnika za slanje administrativnih poruka i newslettera. U slučaju da Korisnik ne želi primati newsletter, u bilo kojem trenutku može odabrati opciju otkazivanja primanja newslettera odabirom opcije otkazivanja newslettera koja se nalazi u svakoj newsletter poruci.

Kao uvjet plaćanja naknada i kotizacija te kupnje proizvoda na web-stranici systemicon.eu, Sistemske konstelacije d.o.o. traže privolu Korisnika da dozvoljava aktivaciju procesa u kojem će njegovi osobni podaci (adresa, broj kartice), prilikom plaćanja debitnim ili kreditnim karticama, biti pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. Zagreb, Buzinski prilaz 10 – pružatelja usluge procesiranja i naplate kartica koji te podatke pohranjuje u skladu s PCI DSS certifikacijom – najvišim stupnjem zaštite i čuvanja povjerljivih podataka. Sistemske konstelacije d.o.o. ni u jednom trenutku ne raspolažu tim podacima. Podaci pohranjeni kod Corvus INFO d.o.o. brišu se odmah nakon što je proces procesiranja i naplate kartica završen.

Sistemske konstelacije d.o.o. obavještavaju kupca vezano uz gornju privolu da Corvus INFO d.o.o. ne pohranjuje sigurnosni kod (CCV) s debitne/kreditne kartice Kupca. CCV je troznamenkasti ili četveroznamenkasti broj koji Kupac zasebno upisuje prilikom procesa plaćanja karticom. Taj broj će Korisnik i dalje unositi kao dodatnu sigurnosnu provjeru. Sistemske konstelacije d.o.o. stoga upozoravaju Korisnika da brine o podacima navedenim na kartici kako ti podaci ne bi bili dostupni trećim osobama te kako ne bi bili zloupotrebljeni.

Sistemske konstelacije d.o.o. zaštitu podataka uzimaju s najvećom ozbiljnošću i poduzete su razne mjere opreza kako bi zaštitili osobne podatke. Nažalost, niti jedan prijenos podataka preko interneta ili bilo koje bežične mreže ne može biti 100% siguran. Kao posljedica toga, iako Sistemske konstelacije d.o.o. provode komercijalno razumne zaštitne mjere za zaštitu podataka, ne može u potpunosti jamčiti zaštitu bilo koje informacije prenesene na ili s web-stranice systemicon.eu te nije odgovoran za radnje bilo koje treće strane koja takve informacije primi.

Sistemske konstelacije d.o.o. zadržavaju pravo da uslijed tehničkih poteškoća ne budu odaslani newsletteri, administrativne obavijesti, obavijest o prijavi na newsletter te ostale poruke. Slijedom navedenog, ako primite prethodno spomenutu obavijest ili newsletter bez da ste ostavili svoje osobne podatke na systemicon.eu web-stranici, imate mogućnost odjaviti se s web-stranice systemicon.eu ili se odjaviti s liste korisnika koji primaju newsletter. Imate mogućnost taj slučaj i prijaviti na systemicon@systemicon.eu radi efikasnije provedbe vaših zahtjeva i potrebnog drugačijeg postupanja.

IDI NA: