Obiteljske konstelacije

Zdrava obiteljska dinamika za sretan i slobodan život

PRIJAVA
Obiteljskim konstelacijama razrješavate izazove i anticipirate prilike u osobnom, obiteljskom i društvenom kontekstu. Rezultiraju zdravom obiteljskom dinamikom koja utječe na vašu emocionalnu, mentalnu i fizičku dobrobit.

Koristi

Kako biste doživjeli autentično iskustvo svih ključnih dionika vlastite obiteljske i šire društvene sredine te unaprijedili pripadajuće odnose i njihov utjecaj, obiteljske konstelacije vam omogućuju:

Osloboditi protok ljubavi
Razriješiti traume i konflikte
Spoznati obiteljske istine
Osvijestiti postojeće i razviti nove obrasce ponašanja
Ubrzati osobni razvoj
Integrirati uvide u sigurnom okruženju
Poboljšati osobno i obiteljsko ponašanje
Razviti obiteljsko učenje

Područja primjene

Kompleksno obiteljsko okruženje u svojim različitim oblicima donosi brojne izazove čija razrješenja direktno određuju čovjekovu dobrobit. Obiteljske konstelacije vam pomažu da doprete do neosviještenog odnosnog znanja svoje obitelji kako biste ostvarili vlastite potencijale te živjeli sretno i zdravo.

Osobni izazovi

Osvijestite izvor aktualnog i ponavljajućeg nesklada, izazovnih stanja i stavova kako biste ostvarili emocionalnu, mentalnu i fizičku ravnotežu. Utjelovite promjenu. Testirajte alternative, odluke i njihove posljedice.

Obiteljski izazovi

Razriješite kompleksne obiteljske odnose. Iscijelite konflikte, traume i gubitke iz obiteljske okoline. Prepoznajte njihov utjecaj na ostale odnose i životne odluke. Steknite uvid u cjelovitu obiteljsku perspektivu.

Društveni izazovi

Osvijestite nepodržavajuće obrasce u društvenim odnosima povezane sa sobom i svojom obitelji. Prepoznajte te razriješite prisutne i potencijalne konflikte nacionalnog, vjerskog, rasnog, klasnog, političkog i poslovnog predznaka.

Proces

Obiteljske konstelacije omogućuju transformaciju odnosa dionika obiteljske sredine, a samim time i cjelovitu osobnu, obiteljsku i društvenu transformaciju. Dubokim uvidom u cjelovitost obiteljskog sistema te ažuriranjem vaših postojećih i kreiranjem novih mentalno-emocionalno-fizičkih mapa, dolazite u situaciju razriješiti poteškoće i predvidjeti prilike u osobnom, obiteljskom i društvenom kontekstu.

Odluka

Proces započinje u vama, prepoznavanjem izazovnih i razvojnih područja koja zahtijevaju punu pažnju. Tada se javlja potreban naboj koji predstavlja pokretačku silu za sljedeće korake koji vas vuku u proces integracije neosviještenog odnosnog znanja.Početna sesija

Započinjemo pojašnjenjem detalja oko procesa suradnje i očekivanog ishoda. Opisujete svoje stanje i situaciju na kojoj namjeravate raditi.

Pripremna sesija

Zajedno definiramo ključno pitanje i parametre za uspješno razrješenje i zajedničko kreiranje vaše nove situacije. Također, odabiremo elemente koje postavljate u konstelaciju.Postavljačka sesija

Kako biste došli do uvida koji razrješavaju i anticipiraju međuodnose u obiteljskom sistemu, koristimo prostorni prikaz predstavnika članova obitelji te povratne informacije iz njihove konstelacije. Također, otkrivamo na koji način ti međuodnosi utječu na članove, ali i na sistem u cijelosti. Stečeno mentalno-emocionalno-fizičko iskustvo iz procesa mijenja vaše pripadajuće mape i transformira vašu spoznaju, bivanje i djelovanje te stanje obitelji. S obzirom na to da se radi o specifičnim situacijama iz vaše obiteljske sredine, u radu koristimo neovisne predstavnike.

Dijaloška sesija

Dijaloška komunikacija ključna je za slobodno dijeljenje iskustava i utisaka utjelovljenih tijekom rada svih fizički prisutnih sudionika procesa. Služi za interpretaciju, objedinjavanje i prenošenje stečenih uvida u svakodnevni životni kontekst.


Refleksijska sesija

Povratnim informacijama osiguravamo uparivanje potreba i ostvarenih ciljeva te usmjeravamo pažnju na stvarne promjene koje slijede nakon rada. Razmjenjujemo ih u dogovorenom vremenu kako biste prepoznali konkretne razlike u realnom životnom kontekstu.

Formati

Skup jedinstvenih sesija sklopljen je u zatvorenu radionicu obiteljskih konstelacija. Posvećen je razrješenju vaših kompleksnih osobnih, obiteljskih i društvenih situacija te iskustvu sudjelovanja u radu ostalih sudionika zatvorene grupe.

ZATVORENA RADIONICA
OBITELJSKIH KONSTELACIJA

IDI NA: